Hot stone

De geschiedenis bevestigt dat het therapeutische effect van warme stenen al duizenden jaren bekend is. Zo werden vroeger stenen gebruikt als verwarming tegen de kou. Over de hele wereld werden warme stenen gebruikt voor diverse doeleinden.

De Grieken en Romeinen masseerden elkaar in de badhuizen met warme stenen. Belangrijke mensen werden ermee gemasseerd omdat hiermee spierpijn en kwetsuren afnamen. Ook werd deze massage gebruikt bij Inca´s, Indianen, Maori´s en vele andere culturen. Warme stenen werden hier gebruikt bij belangrijke rituelen, afhankelijk van de cultuur. In de Oosterse cultuur legde men de stenen op de acupunctuurpunten, en wreef men ermee over de meridianen.

De basaltstenen die gebruikt worden tijdens de massage worden in een heater (au-bain-marie) eerst verwarmd tot 45-50 graden waarna ze op het lichaam worden gelegd. Hierna volgt de massage met een warme etherische olie en daarna de massage met de warme stenen. Deze behandeling combineert de massage met de thermodynamische voordelen van verwarmde stenen met de heilzame werking van essentiële oliën.

Contact

Sport en Massage Helmond

Tel: 06 - 54 73 00 28
info@sportenmassagehelmond.nl

KVK: 54077834